EQUIP

Nina Kammerer

Antropòloga nord-americana. Actualment està fent recerca a Catalunya, així com també a d’altres regions catalanoparlants, focalitzada en la cultura de la festa. Està duent a terme un  treball de camp sobretot amb la colla gegantera de la ciutat de Girona, la Fal·lera Gironina. Entre els temes que li interessen cal subratllar el treball darrere de les actuacions (el “backstage” de Goffman), l’organització social de les colles, relacions entre colles, associacions de voluntariat, identitats i lligams entre la cultura popular i el moviment independentista.

 

Actualment, és Senior Lecturer en el programa doctoral a la Heller School of Social Policy and Management de la Brandeis University a Massachusetts. Durant els semestres de primavera, imparteix docència en seminaris vinculats a mètodes de recerca qualitatius. Des del 2010, és investigadora visitant a l’ICRPC i realitza les estades al centre durant els estius i les tardors.

 

Com a etnògrafa, és especialista en les cultures minories de les muntanyes a l’Àsia Sud-est continental, específicament Akha, una ètnia que viu a la Xina, Birmània, el Vietnam, Laos i Tailàndia, on va fer recerca doctoral i post-doctoral. Les seves publicacions tracten dels sistemes de genera i de parentiu dels Akha, la conversió al cristianisme, identitat ètnica i la política d’estat tailandès pel que fa a les minories. És co-editora de dos volums d'assajos sobre religions de la regió d'ÀsiaSud-est.

Frase Negra