Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/icrpc.cat/httpdocs/lib/carrega.php on line 189
ICRPC :: Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

EQUIP

Sílvia Mancebo Garcia

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona (1994) i màster en Museologia i Patrimoni per la Universitat de Girona (1998).

 

Es va iniciar en el coneixement de les fonts d’arxiu l’any 1997, mentre cursava els estudis de doctorat d’Història de l’Art d’aquesta última universitat. Les seves primeres recerques documentals es van centrar en l’anàlisi de les imatges pictòriques i escultòriques, devotes i profanes, que es trobaven als espais privats de la ciutat de Girona als segles XV i XVI, que va efectuar, principalment, mitjançant el buidatge d’inventaris notarials post mortem.

 

Des de llavors, ha orientat la seva trajectòria professional al tractament de la documentació arxivística històrica, especialment de la baixa edat mitjana i l’alta edat moderna. Ha realitzat un bon nombre de treballs de catalogació, recerca, edició i traducció de documents medievals i moderns per a arxius i museus públics, fundacions privades i particulars. És tècnica de l’Arxiu Històric de Girona des de l’any 2002 i la responsable de l’arxiu del monestir de Sant Daniel de Girona des del 2020.

 

Treballa des del 2010 en l’elaboració d’un diplomatari de la localitat de Sant Martí Vell (el Gironès), projecte que preveu la publicació d’una col·lecció documental que abasti el període comprès entre els segles XI i XVI. En l’actualitat, porta a terme les tasques de localització i edició de les escriptures d’aquest últim segle, sobretot notarials. 

 

Frase Negra