WORKSHOPS

BACK
Seminari Espais de sociabilitats ateneístiques com a patrimoni material i immaterial

Seminar Registration

Fill the following form to register for the seminar







Acceptance of the Data Protection Act*

According to that established in the Personal Data Protection Act (LOPD) 15/1999 of 13th December, please be advised that your personal details are included in the files held by Fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni i Cultura in order to be able to suitably deal with your requests for information and to prepare any estimates you may request. To exercise your rights to access, amend, cancel and oppose this data, as established by Law, please contact us in writing at Edifici Pia Almoina, Plaça de la catedral, 8, 17004 Girona, Ref. Data protection

WORKSHOPS

Seminari Espais de sociabilitats ateneístiques com a patrimoni material i immaterial

 

Seminaris de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

 

Espais de sociabilitats ateneístiques com a patrimoni material i immaterial

#ateneus

Girona, 27 d’octubre de 2017

 Sala Rafael Masó. Edifici de la Pia Almoina (Pl. Catedral, 8 17004– Girona)

 

Arriba la tardor i des de l’ICRPC proposem una nova edició dels Seminaris de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural. Novament, identifiquem àmbits de debat i reflexió des de la consideració del Patrimoni Cultural com a un concepte integral.

En aquesta ocasió proposem un seminari coorganitzat amb el grup de recerca ISOCAC, adscrit al Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili (URV)

El projecte de recerca sobre sociabilitats contemporànies a Catalunya, dut a terme per bona part dels integrants del grup ISOCAC, i les línies de l’ICRPC sobre usos del patrimoni cultural i processos de patrimonialització suposa el punt de partida per obrir un debat entorn la realitat ateneística.

 

 

Objectius:

Promoure la reflexió al voltant de la realitat ateneística a la Catalunya-Principat i la seva aportació al patrimoni cultural material i immaterial.

Visualitzar els valors dels ateneus com a espais de cohesió i integració social; d’acollida a la diversitat poblacional; de relacions humanes compartides i d’intercanvi d’experiències per a l’enriquiment personal.

Posar en valor l'activitat i memòria històrica dels ateneus com una autèntica escola de democràcia i participació intergeneracional, entre les persones que l’integren i el seu barri, municipi i país: no actuen aïllats a la realitat del seu entorn i obren les portes a xarxes de suport mutu. Es construeixen com a referents comunitaris alternatius a l’alineació urbana o rural. Han estat, i són, espais de formació per a totes les classes i generen pensament crític i avantguarda.

 

Coordinadors científics:

Prof. Dra. Montserrat Duch i Plana (Catedràtica d'Història Contemporània. Grup de Recerca Consolidat ISOCAC-Universitat Rovira i Virgili)

Prof. Dr. Joaquim Nadal i Farreras (Catedràtic d'Història Contemporània. Institut Català de recerca en Patrimoni Cultural-Universitat de Girona).

 

ACTIVITAT GRATUITA. INSCRIPCIÓ OBLIGATÒRIA. PLACES LIMITADES PER ORDRE D'INSCRIPCIÓ

 

ELS ASSISTENTS REBRAN UN CERTIFICAT D'ASSISTÈNCIA

    DOWNLOADS

  • Programme  
  • Abstracts  

Frase Negra