L’ICRPC organitza una jornada sobre les tecnologies digitals i el patrimoni arquitectònic
L’ICRPC organitza una jornada sobre les tecnologies digitals i el patrimoni arquitectònic
L’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) ha organitzat la jornada “Tecnologies digitals i patrimoni arquitectònic” amb l'objectiu d’abordar, des de perspectives acadèmiques, tècniques i de l'administració pública, els desafiaments i les oportunitats que ofereixen les tecnologies digitals en la divulgació del patrimoni arquitectònic. El seminari s’ha celebrat a la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de Girona, la Universitat de Barcelona, la Università di Padova i del mateix Col·legi d’Arquitectes de Girona.
En la jornada s’han presentat experiències pilot d'aplicacions digitals per a la visualització del patrimoni, concretament els projectes liderats per la Università di Padova en el marc del projecte COENOBIUM i per les universitats de Barcelona i Girona en el context de GENTURMED. Gianmario Guidarelli, de la Università di Padova, ha ressaltat que “la tecnologia només és útil quan és necessària i que el seu ús per a la valorització de l’arquitectura i l’art té un gran potencial” i ha afegit: “Amb el nostre projecte volem acostar el patrimoni arquitectònic als visitants i turistes i facilitar-ne la seva comprensió”.
També hi ha hagut una taula rodona amb l’arquitecta Sílvia Musquera, tresorera de la Demarcació de Girona del COAC, Antoni Vives, investigador de la Universitat de Barcelona, i Marc Genés, coordinador de l'àrea de turisme de la comarca del Baix Empordà, que han compartit les seves reflexions a partir de les experiències locals, especialment en l'àmbit del turisme.