ACTUALITAT

TORNAR
cicle-de-conferncies-ciutat-i-usos-del-patrimoni-a-lemhu
13.05.2015 - CONFERÈNCIES

Cicle de conferències “Ciutat i usos del patrimoni” a l’EMHU

La proposta pretén ser una reflexió multidisciplinària sobre la transformació del patrimoni gironí

 

Aquest dimecres, 13 de maig (a les 19h), l’Escola Municipal d’Humanitats inicia un nou cicle de conferències que se celebrarà setmanalment fins al 3 de juny i que es portarà a terme sobre la temàtica “Ciutat i usos del patrimoni”. El coordinador d’aquest cicle és el doctor Joaquim M. Puigvert, professor titular d'història contemporània i director de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l'Àmbit Rural de la Universitat de Girona, un especialista que en els darrers temps s’ha centrat en la història social de l’arquitectura i el patrimoni.

 

Els especialistes convidats configuren un programa marcat per la multidisciplinarietat que afavorirà un debat des de diverses perspectives com la geografia, la història o l’arquitectura. S’ha convidat a Joan Ganau (geògraf – UdL), Xavier Monteys (arquitecte – UPC), Carme Ribas (Ravellat-Ribas arquitectes / ETSAB), Manel Bosch i Montse Nogués (AMM arquitectes / EPS – UdG), Joan M. Viader (Fuses-Viader Arquitectes / ETSAB) i Joaquim Nadal (historiador i director de l’ICRPC).

 

El principal objectiu d’aquest cicle és oferir als ciutadans la possibilitat de reflexionar des d’una perspectiva crítica i analítica sobre la complexitat de les relacions entre les ciutats, el patrimoni i el turisme. Així doncs, es tractaran temes com la restauració monumental a Girona, el patrimoni arquitectònic i els usos turístics que se n’ha fet o les mateixes polítiques patrimonials.

 

La inscripció per aquesta activitat és gratuïta però les places són limitades. Per a més informació podeu consultar el web www.girona.cat/emhu.

 

 

 

Programa:

 

Dimecres 13 de maig a les 19 h

“La restauració de monuments al llarg del segle XX: Girona en el cas català”. A càrrec de Joaquim M. Puigvert (historiador - UdG).

 

Dimecres 20 de maig a les 19 h

“De la construcció nacional al negoci turístic: la conservació del patrimoni arquitectònic en les ciutats catalanes (segles XIX-XX)”. A càrrec de Joan Ganau (geògraf – UdL).

 

Dimecres 27 de maig a les 19 h

“Per a què ens ha de servir el patrimoni? Obsolescència d’usos i re-ús en contextos canviants”. A càrrec de Xavier Monteys (arquitecte – UPC).

 

Dimecres 3 de juny a les 19 h

“La restauració del patrimoni a Girona: pràctiques, experiències i perspectives de futur”. Taula rodona amb la participació de Carme Ribas (Ravellat-Ribas arquitectes / ETSAB), Manel Bosch i Montse Nogués (AMM arquitectes / EPS – UdG) i Joan M. Viader (Fuses-Viader Arquitectes / ETSAB). Modera: Joaquim Nadal (historiador i director de l’ICRPC).

Frase Negra