ACTUALITAT

TORNAR
cicle-patrimoni-cincia-i-salut
19.05.2015 - JORNADES

Cicle Patrimoni, Ciència i Salut

Cicle Patrimoni, Ciència i Salut

SORTIDA D’ESTUDI: “El sanatori de Puig d’Olena i el poeta Màrius Torres: literatura, arquitectura i paisatge”

 

Dissabte 30 de maig de 2015

Puigdolena és el nom d'un antic sanatori antituberculós situat al terme municipal de Sant Quirze Safaja (Vallès Oriental). L’edifici fou construït el 1933 i estigué en funcionament fins el 1954. Hi residí set anys i hi morí (1942) el poeta català Màrius Torres. El 1955 es convertí en un centre per a noies amb problemes socioeconòmics dit  Casa de Família de la Mare de Déu del Roser , regit per monges dominicanes de l’Anunciata i actualment és un Centre residencial d’acció educativa (CRAE).

 

Programa:

Sortida: 8.30h de Sant Feliu de Guíxols.

11h Visita a l’exterior i interior del Sanatori, amb comentaris sobre la seva arquitectura a càrrec de Joaquim M. Puigvert (Director de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG) i Josep Roig (Doctor en medecina, historiador i doctorant de la UdG) i sobre Màrius Torres a càrrec de Mita Casacuberta (Professora titular del Departament de filologia i filosofia de la UdG) i Margarida Prats Ripoll (Professora titular del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la UB).

13.30h Dinar

Tornada: després de dinar.

Preu: 30€ (Transport i dinar inclòs) / 20€ (Només dinar)

*Qui vulgui pot anar amb cotxe particular, trobada a les 10.45h al Sanatori de Puig d’Olena

*La visita és gratuïta

Inscripcions a través del correu electrònic museuhistoria@guixols.cat (Assumpte: Inscripció Sortida Puig d’Olena) o per telèfon al 972821575.

 

Més informació en el document adjunt

Frase Negra