ACTUALITAT

TORNAR
i-jornada-de-cases-icniques-de-catalunya
08.04.2015 - JORNADES

I Jornada de Cases Icòniques de Catalunya

El proper 15 d’abril se celebrarà la I Jornada de Cases Icòniques de Catalunya, al Museu Pau Casals (platja de Sant Salvador, El Vendrell) amb l’objectiu d’encetar una reflexió que permeti encarar els reptes i oportunitats en la gestió d’aquests tresors culturals de Catalunya.

Les cases icòniques són espais de patrimoni que permeten comprendre i gaudir del llegat o la força de personatges històrics rellevants i d’arquitectures domèstiques d’alt interès. La Vil·la Casals, al Vendrell; la Casa Milà (la Pedrera) i la Casa Amatller a Barcelona, la Casa Masó a Girona;la casa de Ramon Casas a Món Sant Benet (Bages), el Cau Ferrat de Santiago Rusiñol a Sitges són alguns exemples d’aquest patrimoni ric, i singular de Catalunya. Amb l’objectiu d’encetar un debat sobre els reptes i oportunitats d’aquests béns culturals, i d’impulsar un projecte de col·laboració, la Fundació Pau Casals, la Fundació Catalunya - La Pedrera, la Fundació Amatller, el Consorci del Patrimoni de Sitges, la Fundació Rafael Masó i l’equip professional de Cases Singulars, han constituït un grup de treball que vol dinamitzar projectes compartits.

En la Jornada hi participaran la Dra. Paulette McMannus, consultora de museus i patrimoni de la University College London (UCL), Damià Moragues, consultor internacional en turisme i autor de Turismo, Cultura y Desarrollo (AECID), Salvador Anton, Catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional a la Universitat Rovira i Virgili i Director del Parc Científic i Tecnològic de la URV, José A. Donaire, Catedràtic de Geografia i Turisme de la Universitat de Girona, i Mar Llorens, museòloga i gestora de projectes de patrimoni cultural. En acabar i ha prevista la presentació de l’agenda de “Cases Icòniques de Catalunya” i una sessió de networking per començar a posar les bases de treball i projectes de futur en aquest àmbit.

L’acte és obert a la participació de responsables i operadors de cultura i turisme, tècnics de patrimoni i museus i a tots aquells professionals i estudiants que hi vulguin participar. La inscripció és gratuïta i les places són limitades.

Més informació i reserves: fundacio@paucasals.org

Contacte: al 93 319 20 21 (Ext.2)

Frase Negra