ACTUALITAT

TORNAR
la-ilusion-del-original-la-recreacion-de-las-pinturas-exiliadas-de-la-copia-de-autor-a-las-nuevas-tecnologias
17.12.2019 - CONFERÈNCIES

La ilusión del original. La recreación de las pinturas exiliadas: de la copia de autor a las nuevas tecnologías

Conferència:  "La ilusión del original. La recreación de las pinturas exiliadas: de la copia de autor a las nuevas tecnologías”.

Amb la Professora Dra. Ma Pilar García Cuetos (Universidad de Oviedo).

 

- Dia, lloc i hora: Dimecres, 18 de desembre. Sala de Graus de la Facultat de Lletres, Universitat de Girona. Horari: 19h.

 

 

Conferència oberta a tothom.

 

 

Organitza: Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i Grau d’Història de l’Art de la Universitat de Girona (Departament d’Història i Història de l’Art)

 

Amb el suport de:

Màster en Patrimoni de la UdG (especialitats en patrimoni natural i cultural).

Institució CERCA, Obra Social la Caixa, Diputació de Girona, Fundació Agbar

Abertis, Construccions Rubau.

 

Perfil acadèmic de la professora García Cuetos:

 

Catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat d'Oviedo. Ha impartit docència en màsters, doctorats i cursos de diverses universitats i institucions (Escoles d'Arquitectura de la Corunya i Sevilla i de la Politècnica de València; Facultats de Castella la Manxa, Saragossa i Santiago de Compostel·la. Ha estat col·laboradora del Departament d'Expressió Gràfica de l'Arquitectura de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Sevilla. Actualment, és professora en els programes de doctorat amb menció de qualitat "la Ciutat Medieval" i "Les ciutats de l'Arc Atlàntic. Patrimoni cultural i desenvolupament urbà", amb docència vinculada a la conservació de la ciutat històrica.

 

Ha participat en diferents projectes d'investigació de caràcter multidisciplinari i efectuat estades de recerca a les universitats de Castella la Manxa, Michel de Montaige-Bordeaux 3 i Granada, totes elles relacionades amb les seves actuals línies d'investigació. Aquestes se centren en l'arquitectura baix medieval (Juan de Colònia) i en la teoria i història de la restauració. Actualment també desenvolupa la seva investigació sobre el camp de la restauració a Espanya durant el període franquista, sobre les figures de Manuel Gómez-Moreno i Alejandro Ferrant i la restauració de les arquitectures de fusta i fang. Membre del grup de recerca Astúries Medieval i del grup nacional I.P.E.C. (Investigació del Patrimoni Cultural en l'Espanya Contemporània). Cofundadora de l'Acadèmia del Partal (Associació Lliure de professionals de la restauració monumental a Espanya). Ha rebut el premi extraordinari de doctorat "Juan Uría” de la Universitat d'Oviedo sobre temes d'investigació asturiana i Aula de Pau de Mieres per la seva aportació a la difusió del patrimoni cultural asturià.

Frase Negra