ACTUALITAT

TORNAR
seminari-el-patrimoni-cultural-en-temps-de-conflictes-
11.02.2015 - SEMINARIS

Seminari: El Patrimoni Cultural en temps de conflictes

 

El debat historiogràfic sobre els usos, la destrucció i la protecció del Patrimoni Cultural en temps de guerra és un debat de permanent actualitat. L’estudi de les actituds iconoclastes en els contextos bèl·lics i/o revolucionaris ha esdevingut un dels eixos d’aquest debat. L’associació massa primària entre iconoclasme i bandolisme ha deixat pas progressivament a anàlisis més complexos sobre el simbolisme de l’art i el patrimoni i la seva associació amb el poder. Les guerres del segle XX són un testimoni evident d’aquesta qüestió oberta i les guerres del segle XXI la demostració més palpable que aquest és un problema encara no resolt.

Aquest seminari forma part de les iniciatives de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural per promoure el debat científic, en aquesta ocasió posant l’accent en la situació del Patrimoni Cultural en temps de conflictes. El seminari és una activitat en el marc del programa SUMA de la institució CERCA on participen l'ICAC, l'IPHES i l'ICRPC.  

 

Data: Divendres, 20 de febrer de 2015

Lloc: Residència d'Investigadors CSIC - Generalitat de Catalunya

C/Hospital, 64 - 08001 Barcelona

 

Etiqueta per fer comentaris a les xarxes socials: #Patconflictes

 

 

IMPORTANT:  DATA LÍMIT PER INSCRIPCIONS, DIMARTS 17 DE FEBRER. Les inscripcions realitzades després d'aquesta data s'inclouen en llista d'espera.

 

Inscripció gratuïta amb places limitades (es respectarà l'ordre d'inscripció).   Les inscripcions s'han de formalitzar enviant un correu electrònic a icrpc@icrpc.cat indicant nom, cognoms i adreça electrònica. PLACES LIMITADES

 

Les comunicacions es realitzaran en català (majoritàriamnet) i en castellà.

 

Els assistents rebràn un certificat d'assistència.

 

 

 

 

Foto: Joan Bosch i Ballbona

Podeu descarregar el programa del seminari:

Frase Negra