ACTUALITAT

TORNAR
seminari-la-conservaci-i-restauraci-en-larqueologia
04.03.2015 - JORNADES

Seminari “La conservació i restauració en l’arqueologia”


El seminari "La conservació i restauració en l’arqueologia: una eina per a la recerca i la divulgació" es farà el divendres 13 de març del 2015 a la Sala d’actes de l’ICAC.

 

És una activitat duta a terme en el marc del programa SUMA i el coordinen l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), l'Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

 

El seminari tracta de la relació entre restauració i arqueologia a través d’exemples concrets de jaciments de cronologies diverses. També s'abordarà el paper de la restauració com a disciplina auxiliar de l’arqueologia.

 

Les ponències exposaran diversos treballs de conservació restauració per mostrar-ne la utilitat i necessitat dels treballs en les intervencions arqueològiques.

 

L'objectiu també és generar el debat entre arqueòlegs i restauradors sobre les característiques, dificultats i necessitats en el desenvolupament d’un treball en comú.

 

El seminari és obert a tots els professionals d’ambdues disciplines (arqueologia i conservació restauració) i sobretot està adreçat als estudiants de màster (IPHES i ICAC) i als estudiants del grau de Conservació i restauració.

 

Seminari obert a tothom i gratuït, però cal fer la inscripció. La butlleta està inclosa en el programa.

 

Foto: Antoni Rojas Rabaneda/Arxiu ICRPC

 

Programa i inscripcions

Frase Negra