ACTUALITAT

TORNAR
conferencia-visita-el-retaule-de-la-pietat-del-museu-diocesa-durgell
17.05.2016 - ACTES

Conferència + visita. El retaule de la Pietat del Museu Diocesà d'Urgell

Entre 1548 i 1550 l'escultor Jeroni Xanxo va elaborar dues obres magnífiques per la catedral de la Seu d'Urgell: el grup de la "Dormició de la Mare de Déu", centrat per la delicada i emotiva figura jacent de la Verge Maria, i el retaule de la Pietat que l'any 1573 policromarien amb gran perícia els pintors Antoni Peitaví i Miquel Verdaguer. Ara són dues de les obres d'art més velles que conserva la esplèndida catedral i dues joies del patrimoni artístic català. Us proposem descobrir-les. Les analitzarem, les contextualitzarem, i en descobrirem les claus de l'interès i la vàlua, tan indiscutibles. I tant evidents ara després de la acuradíssima restauració del retaule.

Abans de la conferència del Dr. Joan Bosch, hi haurà la presentació de l'audiovisual sobre el procés de restauració del retaule de la Pietat. A continuació, la  Sra. Àngels Solé, directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya farà una breu intervenció sobre l'actuació duta a terme.

L'acte serà presidit per Mons. Joan Enric Vives i Sicílica, Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, i comptarà amb l'assistència del Sr. Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell.

Dia 20/05/2016

Hora 19.00 h.

Lloc Museu Diocesà d'Urgell

Preu Activitat gratuïta

Durada 90 minuts

Ponent Dr. Joan Bosch, professor d'història de l'art a la Universitat de Girona (UdG)

Observacions

Activitat gratuïta sense reserva prèvia

 

Més informació i reserves

Frase Negra