ACTUALITAT

TORNAR
conveni-de-collaboraci-cientfica-entre-el-ministeri-de-cultura-del-govern-dandorra-i-licrpc
14.01.2014 - ACTES

Conveni de col•laboració científica entre el Ministeri de Cultura del govern d’Andorra i l’ICRPC

El Ministeri de Cultura del govern d’Andorra i  l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) han signat un conveni de col·laboració científica. El Ministeri titular de la Cultura i la Universitat de Girona van signar el 2008 un conveni de col·laboració científica per a la realització d’un estudi sobre l’època del Renaixement i del Barroc a Andorra, estudi que realitzava el Grup de Recerca d’Art Modern de la UdG. Vist l’interès que emana del catàleg tramès en el seu moment pel Grup de Recerca, s’ha cregut convenient treballar conjuntament en la publicació d’aquests estudis amb la finalitat de donar a conèixer al públic en general la riquesa d’aquest patrimoni artístic i cultural.

La signatura del conveni ha estat realitzada pel M. I. Sr. Albert Esteve Garcia, ministre de Cultura del Govern d’Andorra i el professor Joaquim Nadal i Farreras, director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC).

L’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural elaborarà els textos de la publicació sobre el patrimoni artístic d’època moderna a Andorra (segles XVI, XVII i XVIII), treball que es basa en les fitxes del catàleg que la UdG ha tramès al Ministeri titular de la Cultura. El Dr. Joan Bosch Ballbona, director tècnic de l’ICRPC i membre del Grup de Recerca d’Art Modern de la UdG, coordinarà la publicació de la recerca realitzada. El Departament de Patrimoni Cultural d’Andorra redactarà l’apartat de tècniques, procediments pictòrics i conservació de les obres estudiades.

Els treballs es realitzaran durant l’any 2014.

 

Més informació:

 

Article: Anònims amb els dies comptats El Periòdic d'Andorra

Article: Els Viladomats van a Missa El Periòdic d'Andorra

Frase Negra