ACTUALITAT

TORNAR
es-constitueix-el-consell-de-letnologia-catalana
21.07.2015 - ACTES

Es constitueix el Consell de l’Etnologia Catalana

El passat 29 de juny, a la Conselleria del Departament de Cultura (Palau Marc)i sota la presidència del Conseller de Cultura, Ferran Mascarel, es va constituir el Consell de l’Etnologia Catalana.

 

L’investigador de l’Institut Català de Recerca, el Dr. Eliseu Carbonell, forma part d’aquest nou Consell.

 

Consell Etnogràfic

El Consell de l’Etnologia Catalana substitueix la Comissió del Patrimoni Etnològic i es configura com un òrgan de participació, impuls i coordinació, en la recerca, protecció, visibilització i difusió del patrimoni etnològic català, tant en la vessant material com immaterial.

 

El Consell, en relació a la Comissió, ampliarà competències, no limitant com fins ara l’àmbit d’actuació a la recerca i publicacions. El nou òrgan neix amb la voluntat de tenir un paper molt més destacat en l’assessorament al Departament de Cultura en relació als diferents àmbits del patrimoni etnològic.

 

Formen part de l’esmentat Consell Jaume Ayats, Museu de la Música de Barcelona / Centre Robert Gerhard; Eliseu Carbonell, Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural; Gemma Casal, Universitat de Lleida; Carles Garcia Hermosilla, Museu del Ter; Mireia Mascarell, Barcelona Media; Carme Oriol, Universitat Rovira i Virgili; Ferran Rella, Consell Cultural de les Valls d’Àneu; Xavier Roigé, Universitat de Barcelona; Montserrat Solà, Parc natural Serra del Montsant i Roser Vilardell, Museu Etnològic de Ripoll.

Frase Negra