ACTUALITAT

TORNAR
font-de-la-canya-un-projecte-integral-sobre-larqueologia-del-vi-a-lantigitat
10.11.2016 - CONFERÈNCIES

Font de la Canya. Un projecte integral sobre l’arqueologia del vi a l’Antigüitat

Es presenta el projecte de la Font de la Canya des de la vessant de la recerca arqueològica, amb una breu introducció al territori, la tipologia i les fases cronològiques del jaciment. 

A continuació  es donen a conèixer els diferents indicadors arqueològics relacionats amb la vinya i el vi identificats a la Font de la Canya i en altres jaciments del territori.

Finalment, expliquem l'experiència d'implementar la recerca arqueològica en la socialització del coneixement a través de les visites guiades, el taller arqueovitis, blog i xarxes socials, publicacions, cursos de formació i inserció laboral del Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya i la inauguració del Centre d'Interpretació de la Font de la Canya: DO Vinífera, durant la primavera de 2017.

 

DANIEL LÓPEZ REYES

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona l'any 2004, s'ha especialitzat en estudis carpològics dins la disciplina de l'arqueobotànica dins del departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la UB.

Ha dirigit diverses excavacions arqueològiques al territori català i, dins la seva especialitat, s'ha encarregat de la recollida, neteja i tria de les mostres carpològiques de jaciments tant nacionals com internacionals de gran importància com Lattes (Herault, França), en el trienni 2007-2009, contractat per el CNRS; i, així mateix ha supervisat, coordinat i realitzat  l'estudi carpològic d'altres jaciments com Althiburos (El M'Deina, Dahmani, El Kef, Tunísia) o Rue Ibn Chaabat (Cartago, Tunísia).

És codirector de diversos projectes de recerca a jaciments protohistòrics com La Font de la Canya (Avinyonet del Penedès), la Timba de Sta. Bàrbara (Castellet i la Gornal i L'Arboç) i el Puig de Cocodril (Subirats).

Així mateix, ha publicat més d'una trentena d'articles en revistes especialitzades tant de temàtica arqueològica com arqueobotànica i ha publicat un llibre sobre el jaciment de la Font de la Canya. Actualment ha creat, juntament amb altres professionals, la cooperativa d'arqueologia ArqueoVitis sccl, amb criteris d'economia social i sense ànim de lucre.

https://independent.academia.edu/LopezDani

Frase Negra