ACTUALITAT

TORNAR
inauguracio-del-diploma-de-postgrau-en-direccio-estrategica-de-museus-i-centres-patrimonials-
18.10.2016 - ACTES

Inauguració del Diploma de Postgrau en Direcció Estratègica de Museus i Centres Patrimonials

Divendres 21 d’octubre de 2016, 18:30 h

Sala d’actes del Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal

Carrer del Sant Crist, 1. 25002 Lleida

 

El Diploma de Postgrau en Direcció Estratègica de Museus i Centres Patrimonials és una titulació pròpia de la Universitat de Girona que comença a impartir-se aquest curs. Ha estat promoguda per l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, i compta amb la col·laboració de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, de la Generalitat de Catalunya, i de l’Associació de Museòlegs de Catalunya.

 

El postgrau, que sorgeix de la demanda dels professionals dels museus i equipaments de patrimoni cultural, ofereix formació especialitzada en àmbits propis i específics de direcció estratègica, planificació i gestió que no es troba en màsters i postgraus més generals de museografia i de gestió del patrimoni. Per tant, el postgrau va adreçat sobretot a professionals vinculats amb equipaments culturals. Entre el professorat que impartirà el postgrau hi ha professionals amb llarga experiència en gestió pública i en l’assessorament a museus i equipaments culturals. La titulació és de 30 crèdits i està pensada per a ser cursada en un curs acadèmic.

 

http://www.fundacioudg.org/diploma-de-postgrau-en-direccio-estrategica-de-museus-i-centres-patrimonials-semipresencial-realitzacio-a-lleida.html

 

Lleida acull la primera edició del postgrau, perquè la demanda inicial va sorgir de la Xarxa de Museus de Lleida. Hi ha la voluntat que edicions posteriors se celebrin en altres seus.

L’acte d’inauguració serà presidit pel Sr. Jusèp Boya, Director General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Sr. Luis Grau Lobo, president d’ICOM-Espanya impartirà la conferència «El profesional de museos: un personaje en busca de autores».

Frase Negra