ACTUALITAT

TORNAR
jornada-sobre-els-projectes-erc-darqueologia
22.02.2017 - JORNADES

Jornada sobre els projectes ERC d’arqueologia

Tarragona s'afegeix amb l'arqueologia a la celebració d'una dècada de projectes de recerca europeus de primer nivell mundial

 

El 15 de març reunirà personal investigador que en aquest temps han obtingut finançament del prestigiós European Research Council (ERC)

 

La jornada, coneguda com ERC Week, tindrà lloc a la seu de l'ICAC, coorganitzador de l'esdeveniment juntament amb l'IPHES i l'ICRPC

 

Tarragona acull el 15 de març de 16 a 19 hores a la seu de l’ICAC una jornada temàtica sobre arqueologia per donar a conèixer les experiències del personal investigador que ha obtingut projectes finançats pel ERC (European Research Council) en els 10 anys del programa, i també per fomentar la participació de més científics en futures convocatòries.

 

Les presentacions abordaran aspectes relacionats amb l'evolució en la presència de grups espanyols al ERC, l'enfocament científic general dels projectes subvencionats i la contribució d'aquest programa en la carrera científica dels membres dels grups de investigació participants.

 

La jornada comptarà amb l'assistència de la National Contact Point del ERC a Espanya, Esther Rodríguez; del director Sistema CERCA, Lluís Rovira, i de personal investigador que ha dirigit o està dirigint projectes ERC des centres de l'Estat espanyol.

 

L’esdeveniment s'emmarca en els actes de celebració del 10è aniversari del ERC. Aquest organisme, creat per la Comissió Europea, finança la recerca d'alta qualitat científica mitjançant les denominades ERC-Grants, un ambiciós programa que recolza projectes d'investigació de fins a 5 anys de durada amb dotacions que van d’1,5 a 2,5 milions d'euros. Des de la seva creació fa 10 anys, l'ERC ha finançat 5 projectes d'investigació arqueològica a Espanya.

 

A part de l'ICAC, en l’organització hi participen l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC). Aquests tres centres mantenen un conveni en el marc del Projecte SUMA, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per unir sinergies en investigació d'excel·lència en l'àmbit de l'arqueologia.

Frase Negra