ACTUALITAT

TORNAR
la-diputaci-de-girona-i-linstitut-catal-de-recerca-en-patrimoni-cultural-firmen-un-conveni-de-collaboraci
13.05.2014 - JORNADES

La Diputació de Girona i l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural firmen un conveni de col•laboració

La Diputació de Girona i l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) han firmat un conveni de col·laboració, que permetrà impulsar i projectar el treball de recerca que porta a terme l'Institut i difondre'l al conjunt de la societat a través de conferències, seminaris i jornades formatives. A l'acte de signatura han assistit el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i el Director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal.

 

Mitjançant aquest conveni, la Diputació de Girona, dins la seva política de foment en matèria d'activitats culturals, socials i polítiques, dóna suport a les activitats que realitza l'Institut, ja que són enriquidores i beneficioses per al territori i per la societat en general.

 

En virtut d’aquest conveni, la Diputació oferirà una subvenció d'un total de 18.000 €, repartits entre el 2014 i el 1015.

 

 

Investigació, patrimoni cultural i museologia

 

L'ICRPC elabora diferents treballs i estudis per conèixer quins són els processos pels quals un element passa a ser considerat patrimoni cultural; treballs per conèixer les característiques i models de gestió de l'ús del patrimoni cultural: turístiques, econòmiques, socials, i educatives, així com estudis dels museus i de les aplicacions de la museologia i la museografia.

 

Darrerament, L'ICRPC ha publicat deu llibres i ha presentat més de vint estudis encarregats per altres administracions públiques i entitats privades. Entre els estudis i anàlisis més destacats hi ha: Estudi de criteris i objectius per a la dinamització de l’ús ciutadà i turístic de la Ciutadella de Roses, Estudi sobre l’impacte econòmic de la Fundació Gala-Salvador Dalí, planificació, concepció i elaboració del programa de les Jornades sobre la Perspectiva de Gènere en els Museus de Catalunya, Pla director del Museu d'Història de la ciutat de Girona, Observatori dels públics del patrimoni cultural de Catalunya, anàlisi de les definicions de turisme cultural i de les formes de recompte dels turistes culturals, entre d'altres.

 

L‘ICRPC va ser creat l'any 2006 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona. La seva activitat principal se centra en la investigació dels processos de patrimonialització, els usos del patrimoni cultural i la museologia. Al mateix temps, constitueix un punt de referència i de suport per als diversos agents vinculats al patrimoni cultural. L'ICRPC forma part dels centres CERCA de la Generalitat de Catalunya. Com a complement de la recerca científica, l'ICRPC ha dut a terme una tasca de divulgació per acostar el seu objecte d'estudi a la ciutadania.

 

Foto: Diputació de Girona

Frase Negra