ACTUALITAT

TORNAR
la-fundaci-rafael-mas-i-licrpc-signen-un-conveni-de-collaboraci
23.12.2013 - ACTES

La Fundació Rafael Masó i l’ICRPC signen un conveni de col•laboració

L’alcalde de Girona i president de la Fundació Rafael Masó, Carles Puigdemont, ha signat avui un conveni marc de col·laboració amb la Fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC). Per part de l’ICRPC ha signat el conveni el seu director, Joaquim Nadal. El conveni permetrà que les dues fundacions col·laborin en diferents projectes relacionats amb les temàtiques on coincideixen els seus objectius, és a dir, l’estudi i difusió del patrimoni artístic i arquitectònic del Noucentisme i, de forma específica, de l’obra de Rafael Masó.

 

A partir d’aquest moment la Fundació i de l’ICRPC podran posar en marxa projectes conjunts, entre d’altres, d’exposicions, publicacions, actes acadèmics o activitats de recerca, interpretació i protecció del patrimoni noucentista, amb l’assessorament mutu entre els tècnics que treballen o estan vinculats a les dues entitats. El primer fruit del conveni serà una exposició temporal i una publicació que la Fundació Rafael Masó prepara per al 2014 sobre l’arquitectura pública de Rafael Masó durant l’època de la Mancomunitat de Catalunya.

 

La Fundació Rafael Masó, amb seu a la Casa Masó de Girona, promou l'estudi, preservació i difusió de l'obra de Masó i del Noucentisme català, i fomenta la conscienciació sobre la importància de l'arquitectura i l'urbanisme per a la societat i les persones. Per això organitza exposicions, publicacions, i activitats educatives per a tots els públics.

 

La Fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, amb seu al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, té entre els seus objectius impulsar, col·laborar i participar en els programes de formació en patrimoni cultural. La seva activitat principal se centra en desenvolupar la recerca científica de qualitat en el camp del patrimoni cultural, ja sigui amb projectes impulsats pel propi Institut o en col·laboració amb altres institucions o entitats. Al mateix temps, es projecta la recerca en aquest àmbit al conjunt de la societat a través de conferències, seminaris, jornades, publicacions i altres activitats.

 

Notícia del conveni a Diari de Girona

Notícia del conveni al Punt Avui

Frase Negra