ACTUALITAT

TORNAR
la-premsa-destaca-el-paper-de-joaquim-nadal-en-el-nou-acord-entre-lajuntament-de-barcelona-i-el-monestir-de-pedralbes
18.01.2022 - ACTES

La premsa destaca el paper de Joaquim Nadal en el nou acord entre l'Ajuntament de Barcelona i el monestir de Pedralbes

La periodista Maria Palau dedica en el diari el Punt Avui un article on visibilitza l'acord entre l'Ajuntament de Barcelona i el Monestir de Pedralbes. Palau destaca el paper de Joaquim Nadal, director de l'ICRPC, en les negociacions per a la creació d’un òrgan de gestió compartit del monument.

 

 

En les negociacions per arribar a aquest acord ha estat clau Joaquim Nadal, director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC). Nadal ha fet de pont entre les monges clarisses i el consistori barceloní. “El tracte aprofundeix i enforteix els seus vincles històrics, garantint els drets de cada part i fent compatible la vida cultural amb la monàstica. La voluntat compartida per conservar i divulgar el monestir tindrà més estabilitat i continuïtat”, subratlla, alhora que posa Pedralbes com “un gran exemple de gestió del patrimoni”.

 

 

Podeu consultar l'article sencer del Punt Avui en aquest ENLLAÇ

 

La noticia també es destacada a La Vanguardia:

 

La relació entre l’Ajuntament i les monges clarisses era tan forta que hem buscat un marc de gestió compartit”, destaca Jordi Martí, tinent d’alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. “Amb aquest acord s’estableix un marc institucional més estable i es dona un contingut jurídic formal que satisfà les necessitats i voluntats de l’Ajuntament i de les monges”, afegeix l’historiador Joaquim Nadal, director de l’ Institut Català de Recerca a Patrimoni Cultural, exalcalde de Girona i exconseller, que ha exercit d’intermediari en les negociacions entre les dues parts.


I l’article a la Vanguardia, signat per Jesús Sancho,  en aquest ENLLAÇ (CAT) ENLLAÇ (ESP)

Frase Negra