ACTUALITAT

TORNAR
licrpc-i-la-udg-fan-recerca-a-la-seu-durgell-
18.07.2023 - ACTES

L’ICRPC i la UdG fan recerca a la Seu d’Urgell

Un equip de l’ICRPC i la UdG s’ha traslladat a la Seu d'Urgell per treballar en la recerca de documentació per a la beca Salvador Grau Tort de l'Alt Pirineu.

 

L’objectiu de l’estudi és aprofundir en l’estudi de l’Art Barroc a les Valls de l'Alt Pirineu.

 

L'estudi del Barroc a l'Alt Pirineu es nodreix de l’inventari fet per l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Cristina Simó i Josep Tugues) a la Vall de Cardós per actualitzar el coneixement i rellevància del patrimoni barroc, que ha constituït una guia fonamental per l’actual projecte.

També de l’expertesa del grup de recerca en art modern col·laborador del projecte, que ha investigat el llenguatge artístic i context històric de l’art barroc pallarès (Dr. Joan Bosch i Dra. Maria Garganté), presentat en les jornades “Meravelles barroques de les Valls de Cardós”.

 

També destaca l’estudi de l’Art de l’Època Moderna a Andorra (2017), que va obrir la porta a un coneixement molt exhaustiu de l’art barroc pirinenc. Finalment, cal comptar les informacions que facilita el Museu Diocesà d’Urgell, especialment sobre les obres inventariades.

 

La proposta d’aquest projecte té per objectiu donar a conèixer un període molt desconegut de la història de l’art i de la cultura al Pirineu, i el de donar valor a un patrimoni que és decisiu per entendre el nucli de la vida social i religiosa de les valls als s.XVI, XVII i XVIII.

 

El Dr. Adrià Vázquez Vives, de l'ICRPC ha documentat, analitzat i fotografiat diverses obres d'època moderna. També s’ha iniciat el buidatge documental a l'Arxiu Capitular i Diocesà d'Urgell per contextualitzar historicoartísticament les obres preservades.

Frase Negra