ACTUALITAT

TORNAR
licrpc-identifica-documentalment-lunica-obra-conservada-de-lescultor-feliu-vidal-i-del-pintor-josep-bordons
05.10.2015 - ACTES

L'ICRPC identifica documentalment l'única obra conservada de l'escultor Feliu Vidal i del pintor Josep Bordons

L'Institut Català de recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) ha identificat documentalment l'única obra conservada de l'escultor sis-centista Feliu Vidal i del pintor Josep Bordons: el retaule major de Sant Andreu de Clarà (1662).

 

Es tracta d'una troballa destacada perquè tant l'escultor com el pintor vagaven en el purgatori dels artistes coneguts mitjançant la documentació però sense obra conservada, de manera que eren desconeguts impossibles d'analitzar i valorar. Ara la localització a l'Arxiu Diocesà de Solsona d'alguns pagaments per l'obra d'un dels pocs retaules que va escapar a les destruccions del patrimoni religiós de l'any 1936, canvia completament el seu destí i els recupera per la memòria del nostre patrimoni. Amb l'interès afegit que ambdós són membres d'importants nissagues d'artistes.

 

Feliu Vidal representa la tercera generació d'un obrador fundat pel seu avi Antoni i pel seu pare Miquel, procedents de Mallorca; i Josep Bordons és un membre destacat de la família d'organers i pintors solsonencs.

 

Aquesta gran novetat en el camp de la recerca del patrimoni artístic ha estat efectuada pel doctor Joan Bosch, investigador i director tècnic de l’Institut Catala de recerca en Patrimoni Cultural i professor titular d’Història de l’Art Moden de la Universitat de Girona.

Retaule major de Sant Andreu de Clarà (1662). Foto Joan Bosch

retaule.jpg

Retaule major de Sant Andreu de Clarà (1662). Foto Joan Bosch

detall.jpg

Document identificat. Foto Joan Bosch

document.jpg

Frase Negra