ACTUALITAT

TORNAR
linstitut-catala-de-recerca-en-patrimoni-cultural-sincorpora-al-portal-de-la-recerca-de-catalunya
31.01.2018 - ACTES

L’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural s’incorpora al portal de la Recerca de Catalunya

El 15 de gener, l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), representat pel seu director Joaquim Nadal, i el CSUC, han signat el conveni sobre el tractament de dades en el Portal de la Recerca de Catalunya (PRC).

 

La incorporació de l’ICRPC al PRC, que ha estat possible gràcies a la participació de la Universitat de Girona, permetrà donar més visibilitat a la recerca que s’hi desenvolupa en aquesta institució alhora que dóna un pas endavant cap a l’accés obert.

 

L’ICRPC ha estat el quart centre de recerca en afegir-s’hi, després que l’IRTA signés la seva participació el passat mes de novembre de 2017, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) ho fes el gener de 2017 i el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) s’incorporés el mes de març de 2017. El PRC està ara treballant en la seva segona fase, que consisteix precisament en afegir-hi les dades dels centres de recerca.

 

El PRC recull i difon en un únic espai els resultats de la recerca produïda a les universitats i centres de recerca catalans. Adreçat a la comunitat científica local i internacional, així com també a empreses i organitzacions finançadores, el PRC és d’accés obert i es basa en formats estàndard que faciliten la reutilització de les dades.

 

El Portal és una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca, portada a terme pel CSUC sota la direcció d’una comissió de vicerectors de recerca i política científica de les universitats catalanes i per representants de centres de recerca que hi participen.

 

Font de la notícia: EL BLOG DEL CSUC

Frase Negra