ACTUALITAT

TORNAR
presentaci-del-llibre-diari-dun-funmbul-les-llibretes-dalexandre-cirici-pellicer
24.11.2014 - JORNADES

Presentació del llibre “Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer”

Amb motiu de la commemoració del centenari del naixement d’Alexandre Cirici Pellicer (1914-1983), l’editorial Comanegra publica Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer, un document literari inèdit en forma de dietari que ha comptat amb l’edició de Glòria Soler i que abasta des de la meitat dels anys quaranta fins a principi dels seixanta. La seva importància cal situar-la en la figura polifacètica d’Alexandre Cirici, que va desenvolupar una prolífica carrera en el camp de la crítica i la historiografia artística, però també com a escriptor, dissenyador, publicista i polític. La seva obra publicada, que inclou peces mestres com Barcelona pam a pam (Teide, 1974; Comanegra, 2012), és testimoni del seu compromís humà, ètic i estètic per millorar la nostra societat i el nostre país.

 

Els setze anys que comprèn el dietari configuren un volum molt considerable de pàgines dedicades a enregistrar, diàriament, observacions i experiències des d’una perspectiva personal. El temps, sempre en present, segueix el curs dels esdeveniments alternant l’esquema o la llista amb l’assaig reflexiu, l’element quotidià i l’extraordinari, el breu apunt amb la nota poètica. Les notes sovint s’acompanyen de dibuixos a mà alçada sobre personatges, situacions, objectes, edificis, carrers o obres d’art. Així, les dades objectives de la vida quotidiana es barregen amb les reflexions més punyents en un intent de situar-se en el món, d’interpretar-lo i de comprendre’l. Aquest dietari, més enllà d’una crònica històrica, constitueix un assaig sobre els entrebancs i els greuges que comportà viure sota unes determinades circumstàncies, les de postguerra, i la lluita permanent per tal d’aconseguir superar-los.

 

La presentació de Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer pretén ser un acte coral i comptarà amb les intervencions de diverses personalitats de la societat i la cultura catalanes, que parlaran de les múltiples facetes de l’univers d’Alexandre Cirici, a manera d’homenatge a aquest personatge cabdal per a la història intel·lectual i política del nostre país.

 

A l'acte participarà el director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal.

 

Activitat organitzada per l’editorial Comanegra. Més informació a Comanegra.

 

 

DIMECRES 26 DE NOVEMBRE DE 2014, A LES 19 h
Lloc: auditori Meier


Entrada gratuïta. Aforament limitat

Frase Negra