ACTUALITAT

TORNAR
presentacio-a-paris-del-llibre-de-lafrica-a-lantropologia-assaigs-en-homenatge-a-lluis-mallart
22.10.2015 - ACTES

PRESENTACIÓ A PARÍS DEL LLIBRE: DE L’ÀFRICA A L’ANTROPOLOGIA. ASSAIGS EN HOMENATGE A LLUÍS MALLART

El propassat 13 d’octubre va tenir lloc a París la presentació del llibre De l’Àfrica a l’Antropologia. Assaigs en homenatge a Lluís Mallart publicat per l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC Llibres, nº13), en una edició a cura de Michael Houseman i Ramon Sarró.

 

L’acte va ser organitzat pel Laboratoire d’ethnologie et de sociologie comparative, de la Universitat de París X, on el professor Lluís Mallart va exercir bona part de la seva carrera docent i investigadora. En la presentació del llibre, a més del director del Laboratoire d’ethnologie i altres membres del departament, hi van prendre la paraula els professors Enric Porqueres i Alexandre Surrellés, dos antropòlegs catalans que estant desenvolupant una notable carrera acadèmica a París, com en el seu dia va fer el mateix Lluís Mallart.

 

A la presentació del llibre hi van assistir molts membres del departament d’antropologia, sinòlegs, africanistes, americanistes, indianistes, companys de l’època del professor Mallart, ex-alumnes seus, i altres membres més joves. Més que un acte formal, la presentació ràpidament va convertir-se en una conversa entre vells col·legues, esdevenint una mena de seminari sobre la trajectòria del professor Mallart i, en general, de l’antropologia africanista a França. Al final de l’acte es va servir un buffet amb pastissos, xampany francès i vins catalans.

Frase Negra