ACTUALITAT

TORNAR
presentacio-a-sant-just-desvern-del-llibre-girona-1939-porta-de-lexili-
21.09.2021 - ACTES

Presentació a Sant Just Desvern del llibre Girona 1939: Porta de l’exili

La presentació del llibre “Girona 1939: Porta de l’exili” es durà a terme el dia 22 de setembre, a les 19h, a l’Espai MercArt, en el marc de l’exposició “La maleta d’Agustí Centelles” .

 

A l'acte participarà l'autor del llibre, Joaquim Nadal i Farreras

 

Per assistir a la presentació a l’Espai MercArt, on també podeu visitar l’exposició de Centelles, cal fer inscripció prèvia trucant al telèfon 934809564.

 

El llibre explica els moments històrics i de gran intensitat dramàtica que va viure la ciutat de Girona, de la mateixa manera que tot Catalunya, en els darrers dies de gener i els primers dies de febrer de 1939.

 

L'entrada a la ciutat de les tropes franquistes, el 4 de febrer, va ser la frontissa que va marcar amb una empremta profunda la vida gironina. Un cop ocupada, la persecució i la repressió allargarien el sacrifici i la desolació. Al voltant d'aquesta cruïlla, una munió de catalans passarien per la ciutat camí de l'exili. El llibre plasma testimonis eloqüents de persones anònimes o de destacats dirigents polítics o representants de la intel·lectualitat catalana. 

Frase Negra