ACTUALITAT

TORNAR
presentat-el-llibre-1919-cent-anys-de-larribada-del-tren-a-ribes-de-freser-progres-i-estiueig-de-joaquim-maria-puigvert-vicenc-horta-i-miquel-sitjar
24.04.2021 - PUBLICACIONS

Presentat el llibre 1919. Cent anys de l’arribada del tren a Ribes de Freser. Progrés i estiueig, de Joaquim Maria Puigvert, Vicenç Horta i Miquel Sitjar.

Joaquim Nadal ha presentat el primer llibre d’una nova col·lecció d’història local. L’edició ha estat fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Ribes i la Diputació de Girona.

 

La publicació rep el títol “1919. Cent anys de l’arribada del tren a Ribes de Freser. Progrés i estiueig”, i és obra de Joaquim Maria Puigvert, Vicenç Horta i Miquel Sitjar.

 

El director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC-CERCA) ha defensat que la idea subjacent de la publicació és que la revolució dels transports canvia l’ordre en termes de capitalitat, perquè fins a l’arribada del tren Ribes mirava a Puigcerdà i a Perpinyà.

 

Ha afegit que el tren ha estat un element de transformació per Ribes, especialment relacionada amb el fenomen de l’estiueig i dels esports d’hivern.

 

Ha assenyalat que la línia de ferrocarril te prou atributs paisatgístics, patrimonials i socials, perquè sigui reivindicada i millorada, i que és una responsabilitat -millorar-la- que només es durà a terme si la R3 passa a mans de la Generalitat i la seva explotació és encomanada a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

 

Podeu visualitzar la presentació en aquest vídeo, a Youtube

Joaquim Nadal durant la presentació

ribes-de-freser-llibre/ca0e6cb8-0f39-4efa-9260-e839b6134aeb.jpg

Frase Negra