ACTUALITAT

TORNAR
segona-sessi-del-curs-bojos-per-larqueologia-girona
13.10.2014 - JORNADES

Segona sessió del curs “Bojos per l’Arqueologia-Girona”

El passat dissabte 11 d’octubre l’ICRPC va dur a terme la segona sessió dedicada a la museïtzació de jaciments arqueològics en el marc del curs Bojos per l’Arqueologia 2014 del programa Bojos per la Ciència de la Fundació Catalunya-la Pedrera.

Els alumnes van visitar la muntanya de Sant Sebastià de la Guarda, que disposa d’un ampli i variat patrimoni cultural. L’objectiu de la sessió, impartida per Antoni Rojas, va ser conèixer la museïtzació del poblat ibèric de Sant Sebastià de la Guarda i realitzar una valoració crítica de la mateixa. El grup que participa en el curs, procedent de diversos punts de Catalunya, van exercir per un dia de tècnics especialistes en gestió del patrimoni i van aportar els encerts i mancances detectades en la museïtzació del poblat indiget. L’activitat es va complementar amb una visita a la torre de guaita del segle XV i a l’ermita i hostatgeria del segle XVIII.

Aquesta segona sessió complementava el bloc dedicat a la museïtzació de jaciments arqueològics que s’inicià el 27 de setembre amb una visita al Museu d’Arqueologia de Girona i una conferència sobre aquest àmbit. La primera sessió va comptar amb la participació del director de l’ICRPC, Joaquim Nadal, que va obrir la jornada amb una presentació entorn a les capes estratigràfiques que presenta una ciutat com Girona fundada pels romans, seguida d’una visita guiada al monestir de Sant Pere de Galligants per part de Josep Maria Llorens (MAC-Girona) i una conferència d’Antoni Rojas.

El curs continuarà el proper 25 d’octubre amb una sessió dedicada a les tecnologies aplicades en el camp de l’arqueologia.

Frase Negra