PROJECTES

TORNAR
LIVHES. Living heritage for sustainable development
PROJECTES COMPETITIUS

LIVHES. Living heritage for sustainable development

LIVHES: Living heritage for sustainable development

Convocatòria: 4a convocatòria Interreg SUDOE Programme (SOE4/P5/F1112). 

Període del projecte: 1/11/2020-30/4/2023. 

Coordinador: Pôle Métropolitain Pays de Béarn (França). Import ICRPC: 75.000 €. Import adjudicat al projecte: 832.500 €.

Equip ICRPC: Saida Palou, Jordi Montlló, Antonio Rojas.

 

Resum projecte:

LIVHES respon a una necessitat europea i un repte territorial compartit per les àrees escassament poblades de sud europeu: trobar i implementar noves fórmules de valorització del seu important Patrimoni Cultural Immaterial (PCI), promogut i reconegut per la UNESCO, com a eina de desenvolupament econòmic sostenible i cohesió territorial.

 

Per fer front a aquest repte el projecte durà a terme els següents objectius:

 

Identificar, seleccionar i estudiar les millors pràctiques al voltant de la valorització del PCI com a motor de desenvolupament local i extreure ensenyaments transferibles a l'espai SUDOE implicant els actors locals, regionals competents en PCI i desenvolupament local mitjançant la creació de grups territorials participatius (GTT) per generar un diagnòstic consolidat sobre els reptes i oportunitats del PCI com a motor de desenvolupament sostenible i un mapa d'actors i solucions innovadores dins i fora de l'espai SUDOE que estaran disponibles a la web del projecte.

 

Desenvolupar una metodologia comuna per a la valorització del PCI i una estratègia adaptada a cada regió participant i a les realitats dels diferents territoris del SUDOE, a través dels GTT i la realització de 2 taules transnacionals d'intercanvi i reflexió que es plasmarà en una guia pràctica de valorització del PCI i en 8 plans d'acció per a la seva implementació a mig i llarg termini en els 8 territoris participants.

 

Experimentar i avaluar la metodologia proposada mitjançant la seva aplicació en 8 "experiències pilot" que aparellin el desenvolupament econòmic amb la valorització, salvaguarda i transmissió del PCI i difondre el model en el conjunt del territori SUDOE.

 

MÉS INFORMACIÓ, AQUÍ.

 

Web

http://www.livhes.eu/


YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCkC6KqesqDCs3loTNpjQtOA

Facebook

https://www.facebook.com/livhes.sudoe

Twitter

https://twitter.com/livhes_sudoe

Instagram

https://www.instagram.com/livhes.sudoe/

Frase Negra