PUBLICACIONS

TORNAR
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined property: stdClass::$titol2 in <b>/var/www/vhosts/icrpc.cat/httpdocs/seccio/fitxapublicacions.php</b> on line <b>24</b><br />
COL·LECCIÓ ICRPC LLIBRES

Les pintures murals de Sant Climent de Talltorta

Autor: Francesc Miralpeix

Col·lecció: ICRPC Llibres.

Número: 18

Any: 2021


L’església parroquial de Sant Climent de Talltorta fou construïda de bell nou sobre la seva antecessora romànica l’any 1667. Fou espectacularment ornada amb un seguit de pintures murals decoratives i figuratives, amb passatges del Nou Testament, que segles després foren tapades. L’any 1985 les pintures foren descobertes i restaurades, i avui ens parlen, esplendoroses i úniques, de la religiositat i la cultura pròpies de l’època del Barroc.


L’interior de l’església de Sant Climent de Talltorta (Bolvir, la Cerdanya) preserva un extens programa pictòric d’època barroca. Les escenes representades i el vistós acompanyament decoratiu fan d’aquest conjunt declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) un dels millors aparadors de l’art i la cultura barrocs del Pirineu català. Les pintures són un exemple de la utilització de l’art com a instrument doctrinal, entès aquí i una vegada més com una poderosa i suggestiva Bíblia visual per a illetrats. La sofisticació del missatge que amaga l’elaborat programa iconogràfic orientat a la salvació de l’ànima humana contrasta, però, amb el to artesanal amb el qual ha estat resolt, tot atorgant-li una singularitat i un encant únics.


PER ADQUIRIR LA PUBLICACIÓ EN VERSIÓ EN PAPER O EPUB CLIQUEU AQUÍ

Frase Negra