PUBLICACIONS

TORNAR
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined property: stdClass::$titol2 in <b>/var/www/vhosts/icrpc.cat/httpdocs/seccio/fitxapublicacions.php</b> on line <b>24</b><br />
COL·LECCIÓ ICRPC LLIBRES

República i guerra civil a Girona. Estudis i documents

AUTOR: Joaquim Nadal i Farreras

Edició: Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i Documenta Universitaria

Col·lecció: ICRPC Llibres

Número: 17

Número de pàgines: 420

ISBN: 9788499844442

 

Girona es va despertar el dia 4 de febrer de 1939 amb un silenci espès. La ciutat era morta i buida. Ressonaven encara els darrers espetecs de les explosions de les voladures que les tropes republicanes havien fet per entorpir l’avançada de l’exèrcit franquista. La fàbrica Grober al barri del Mercadal fumejava i el pont de l’aigua entre el Pont Major i Sarrià era un testimoni mut i esgabellat.

[…] Ara fa vuitanta anys d’aquella devastació inexorable i l’estudi i l’anàlisi de tota la complexitat i tota la intensitat d’aquell drama ens és imprescindible per construir el futur.

En aquests Estudis i Documents he volgut presentar alguns aspectes d’aquell passat i proposar algunes interpretacions de les contradiccions d’aquella època i d’aquella societat. I ho he fet convençut del valor testimonial i de transformació de la Història com a eina de futur.

 

PER ADQUIRIR LA PUBLICACIÓ EN VERSIÓ EN PAPER O EPUB CLIQUEU AQUÍ

    ENLLAÇOS

  • Temps d’esperances i d’amenaces. EL PUNT AVUI 21 DE GENER DE 2019  
  • Entrevista Diari de Girona 24 de gener de 2019  
  • La Girona de la República i la guerra, vista per Joaquim Nadal. Enric Mirambell. Diari de Girona. 3 de febrer de 2019  

Frase Negra