PUBLICACIONS

TORNAR
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined property: stdClass::$titol2 in <b>/var/www/vhosts/icrpc.cat/httpdocs/seccio/fitxapublicacions.php</b> on line <b>24</b><br />
COL·LECCIÓ ICRPC LLIBRES

Tell. El llop solitari de l'exili català (2015)

Autor/a: Gemma Domènech i Casadevall

Edició: Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

Col·lecció: ICRPC Llibres

Número: 14

Número de pàgines: 268

ISBN: ISBN: 978-84-944822-2-9

Dipòsit legal: B-26202-2015 

 

La derrota del 1939 va expulsar de Catalunya, com és de sobres conegut, noms indiscutibles de la política, la cultura i l'elit intel·lectual republicana, i també altres personatges de notorietat incipient, que es consagrarien al cap de pocs anys als països d'acollida. Al costat de noms il·lustres o cridats a ser-ho, com mestre Casals i mestre Fabra, com Rovira i Virgili o Carles Riba, com Tísner o Calders, com Mercè Rodoreda, la desfeta va llançar escales avall de la Història altres homes i dones, alguns amb menys talent, altres potser només amb menys sort, que van fracassar, fins i tot morir. Els més afortunats dins la desgràcia van limitar-se a refer la vida nord enllà o mar endins de forma discreta, embolcallats en la manta gruixuda de l'anonimat. Entre aquests darrers n'hi ha alguns que, tanmateix, acrediten una aventura vital diametralment oposada a la grisor i la rutina de l'oblit.

El cas de Jordi Tell és un dels més desconeguts i alhora trepidants del tortuós periple de la diàspora catalana. Arquitecte racionalista, independentista de pedra picada, maçó de conveniència, doner incorregible, fidel als ideals, aventurer per força, poliglota autodidacta, compulsiu fins a l'agressivitat, temerari i valent, diplomàtic a l'ombra, conseller àulic de polítics destacats, amic lleial i enemic irreconciliable, Jordi Tell és un dels personatges més desconeguts i alhora, segurament, un dels més influents de l'exili català de la segona meitat del segle XX. 

 

 ON COMPRAR-LO

    DOCUMENTS DESCARREGABLES

  • Avançament editorial. El cap de Willy Brandt  
  • Avançament editorial. El cap de Willy Brandt  

    ENLLAÇOS

  • Jordi Tell (1907-1991), arquitecte, aventurer i diplomàtic a l’ombra. Secció d'Història. Ateneu Barcelonès.  
  • Totes les vides de Jordi Tell. Llibreria 22. 29 de març de 2016  
  • Totes les vides de Jordi Tell. El Punt Avui. 29 de març de 2016  
  • LA VIDA TREPIDANT DE JORDI TELL  

    ON ADQUIRIR LA PUBLICACIÓ

  • Tell. El llop solitari de l'exili català (2015)  

Frase Negra