ACTUALITAT

TORNAR
projecte-educatiu-per-promoure-la-comunicacio-de-la-recerca-arqueologica-a-traves-de-les-tic
28.09.2017 - SEMINARIS

Projecte educatiu per promoure la comunicació de la recerca arqueològica a través de les TIC

Coordinat pels centres de recerca IPHES, ICAC i ICRPC, està adreçat a estudiants de secundària


Es donarà a conèixer els dies 29 i 30 de setembre en el marc de la 3a Jornada Patrimoni i Escola que es fa a Terrassa


DIGIBERS és el projecte educatiu que s’ha concebut entre tres centres de recerca catalans per promoure la comunicació de la investigació arqueològica a través de les TIC. Coordinat per l’ICAC (Institut Català d’Arqueologia Clàssica), l’ICRPC (Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural) i l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), ha comptat amb el finançament de la Institució CERCA (Centres de Recerca de Catalunya), a través del Projecte SUMA R3: Paleoecology, Archaeology and Cultural Heritage.

 

La iniciativa DIGIBERS està adreçada a estudiants de secundària i pretén elaborar un vídeo que permeti explicar la metodologia de la disciplina arqueològica. El projecte es donarà a conèixer el 29 i 30 de setembre, a les 16 h i a les 12.30 h respectivament, en el marc de la 3a Jornada Patrimoni i Escola que es fa al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa.

 

 

També es presentarà en el V Congrés Internacional d'Arqueologia Experimental a Tarragona (25-27 d'octubre).

 

L’objectiu de DIGIBERS és adaptar la difusió de la recerca, des del punt de vista del llenguatge i els continguts, a un públic ampli, posant l’èmfasi en els sectors educatiu i juvenil, d’una manera atractiva i comprensible, i vinculant els temes amb l’actualitat.

Paral·lelament a la realització del vídeo, s’ha creat una pàgina web per fer accessible a tothom l’audiovisual, així com poder mostrar eines de treball a l’aula i enllaços a temes relacionats per ajudar al professorat i alumnes en la seva tasca docent a classe. Aquesta web encara no es troba operativa fins acabar de definir tots els aspectes.

El projecte finalitza el 31 de desembre d’enguany, i serà en aquest moment quan els instituts podran començar a gaudir de tot aquest material.

 

Procés d'enregistrament del vídeo del projecte Digibers

digibersrojas3.jpg

Frase Negra