ACTUALITAT

TORNAR
conveni-entre-el-consorci-del-castell-de-sant-ferran-i-licrpc
09.07.2014 - JORNADES

Conveni entre el Consorci del Castell de Sant Ferran i l’ICRPC

El consorci que gestiona la fortalesa de Sant Ferran de Figueres ha signat un conveni amb l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

El conveni el van signar, Carlos Díaz Capmany, president del Consorci del Castell de Sant Ferran i el director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal. L’acte va tenir lloc a la sala Marquès de la Unió del castell el president del consorci i va comptar amb la presència dels responsables de Cultura de la Generalitat i de l'Ajuntament de Figueres, Antoni Baulida i Josep Maria Godoy, així com els membres de la comissió permanent del consorci, format per representants de l'exèrcit, el consistori figuerenc i la Generalitat.

Díaz Capmany va destacar la importància de les sinèrgies amb grups de recerca i entitats gestores de patrimoni cultural en un context d’escassos recursos.

Per la seva banda, Joaquim Nadal va destacar que cal portar a terme accions que puguin ser assumibles i que posin l’accent en una bona planificació dels usos de la fortalesa com a element patrimonial.

L'objectiu general del conveni és dinamitzar el monument i treballar per a la seva preservació. En aquest sentit la relació entre els dos signataris en concentren en els següents punts:

Col·laboració en recerca històrica i arqueològica.

Seguiment de l'estat de conservació i de preservació de la fortalesa.

Potenciació del castell de Sant Ferran com a seu per a desenvolupar congressos, trobades i activitats científiques.

Col·laboració en el disseny i execució de programes museològics i museogràfics.

Elaboració de propostes didàctiques destinades a l'ensenyament primari i secundari.

Organització d'activitats de transferència i difusió del coneixement.

 

 

Frase Negra