CONSELL ASSESSOR

Roman Fernández Baca-Casares

Roman Fernández Baca-Casares

Doctor en Arquitectura. Actualment es alcaide de l'Alcázar de Sevilla. Ha estat director general de Belles Arts al Ministeri de Cultura del Govern d'Espanya, on és responsable de la gestió, protecció, conservació, difusió i enfortiment del Patrimoni Cultural i les seves institucions (arxius i museus) en l'àmbit de les competències de l'Estat. És membre del Consell Nacional de Docomomo Ibèric (Documentació i Conservació del Moviment Modern), els patronats de l'Alhambra i Alcàsser de Sevilla, de l'Acadèmia del Partal, l'Associació Lliure de Professionals de Restauració d'Espanya. És Arquitecte del Cos Superior Facultatiu de la Junta d'Andalusia.

 

Especialitzat en Urbanisme, ha estat director de l'Instituto Andaluz del Patrimonio Histórico (IAPH) de la Conselleria de Cultura de la Junta d'Andalusia. Sota la seva direcció l’IAPH ha obtingut nombrosos premis com el Premi Nacional de Restauració i Conservació de Béns Cultural (2006) o la Medalla d'Or de l'Associació Espanyola d'Amics dels Castells (2007).

 

Ha estat sotsinspector dels serveis d'arquitectura, urbanisme i ordenació del territori (1983-1985), cap de Servei de Conservació i Restauració de Béns Culturals (1985-1990) i professor d'Història de l'Arquitectura Contemporània (1998-2008). Des de l'any 2008 és membre del consell científic i assessor de l’ICRPC.

Frase Negra