SEMINARIS

TORNAR
Jornada. L'art en perill. Patrimoni i Salvaguarda en la guerra civil espanyola.
SEMINARIS

Jornada. L'art en perill. Patrimoni i Salvaguarda en la guerra civil espanyola.

Dijous 14 d'octubre de 2021, amb motiu de l’exposició El Museu en perill! Salvaguarda i endreça de l’art català durant la Guerra Civil, dedicada a les itineràncies de l’art a Catalunya entre 1936 i 1939, el Museu Nacional organitza una jornada acadèmica en línia al voltant de l’eix de la protecció i el salvament del patrimoni comptant amb la presència de destacats investigadors i especialistes en la matèria en l'àmbit estatal.

 

PROGRAMA

10 - 10.05 h. Benvinguda de Pepe Serra, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

 

10.05 - 10.20 h. El patrimoni en temps de guerra. Itinerància i diàspora. Introducció del Dr. Joaquim Nadal, director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

 

10.20 - 10.45 h. El Servicio de Defensa del Patrimonio Artístico franquista y su política de entrega de obras en la posguerra a càrrec del Dr. Arturo Colorado, Catedràtic Emèrit d’Art, Patrimoni i Comunicació a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universidad Complutense de Madrid.

 

10.45 - 11.10 h. Els estudis sobre la protecció del patrimoni històric i arqueològic durant la Guerra Civil. Un balanç de recerca (2011-2021), a càrrec del Dr. Francisco Gracia, catedràtic de Prehistòria a la Universitat de Barcelona i de la Dra. Glòria Munilla, professora d’Estudis d’Arts i Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya.

 

11.10 - 11.35 h. Políticas para la salvaguarda del patrimonio en la España en guerra (1936-1939), a càrrec de Dra. Rebeca Saavedra, professora d’Història Contemporània de la Universidad de Cantabria.  

 

11.35 - 12 h. Tancament a càrrec del Dr. Joaquim Nadal i torn de preguntes.

 

 

Més informació:

https://www.museunacional.cat/ca/activitats/lart-en-perill-patrimoni-i-salvaguarda-en-la-guerra-civil-espanyola

Jornada. L'art en perill. Patrimoni i Salvaguarda en la guerra civil espanyola.

seminaris/jornada_artperill_2.jpg

Frase Negra