PUBLICACIONS

TORNAR
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined property: stdClass::$titol2 in <b>/var/www/vhosts/icrpc.cat/httpdocs/seccio/fitxapublicacions.php</b> on line <b>24</b><br />
ALTRES PUBLICACIONS AMB PARTICIPACIÓ DE L'ICRPC

Pedres i Més Pedres. Inventari de les construccions religioses del Pla de l’Estany

PEDRES I MÉS PEDRES.

INVENTARI DE LES CONSTRUCCIONS RELIGIOSES DEL PLA DE L'ESTANY

ABELLÁN MANONELLAS, JOAN ANTON

 

Editorial: EDICIONS MMV

Any d'edició: 2021

ISBN: 978-84-09-35663-8

Pàgines: 288

Col·lecció: LLEGAT PATRIMONIAL PLA DE L'ESTANY

 

Aquest és el tercer volum de la col·lecció de patrimoni de la comarca que edita MMV Edicions, i que va començar amb un recull dels rentadors del Pla de l’Estany i va continuar amb l’inventari de forns de calç i guix.

Degut a la pandèmia, s’ha optat per fer un recull d’elements en que la informació fos de fàcil accés a través d’arxius, biblioteques i llibres i no calgués fer entrevistes, con en els casos anteriors. Així doncs, Joan Anton Abellán explica que es va decantar per parlar de les construccions religioses.

Tal i com s’explica en la sinopsi del llibre, deixant de banda les construccions d’època ibera i romana, es pot considerar que la història religiosa del Pla de l’Estany comença l’any 812, amb la fundació del Monestir de Sant Esteve a Banyoles a mans de l’Abat Bonitus. Des de llavors, moltes ordes religiosos han anat passant per la comarca, així com confraries i gremis, que van anar deixant de llegat un seguit de construccions religioses, des d’ermites, esglésies i capelles fins a pedrons, creus del terme oratoris o comunidors. Joan Anton Abellán explica que amb aquest llibre es pot posar en valor elements que podem passar més desapercebuts.

    DOCUMENTS DESCARREGABLES

  • Portada  

Frase Negra