PROYECTOS

VOLVER
Dinámicas de continuidad y cambio en las poblaciones de neandertales ibéricos: comparación entre el Cantábrico y el Mediterráneo Septentrional
PROYECTOS COMPETITIVOS

Dinámicas de continuidad y cambio en las poblaciones de neandertales ibéricos: comparación entre el Cantábrico y el Mediterráneo Septentrional

        Dinámicas de continuidad y cambio en las poblaciones de neandertales ibéricos: comparación entre el Cantábrico y el Mediterráneo Septentrional (2). PID2022-138590NB-C44.

  • Programa: Generación del conocimiento 2023. Plan Estatal de Investigación Científica, Técnica y de Innovación 2021-2023. Ministerio de Ciencia e Innovación.
  • Període d'execució: 01/09/2023-31/08/2026.
  • Import: 43.375€.
  • Número de participants: 3.
  • Investigador Principal: Dr. Julià Maroto Genover (UdG).
  • Participants ICRPC: Dr. Joaquim Soler.

 

DESCRIPCIÓ


Les comunitats neandertalianes van tenir una llarga i contínua al nord de la península Ibèrica desplegant un mode de vida nòmada basat en la cacera i la recol·lecció al llarg del període conegut com a paleolític mitjà (300.000 – 40.000 anys abans d’ara). Aquesta època es caracteritza per una notable continuïtat en els aspectes subsistencials i tècnics però al mateix temps mostra algunes singularitats. Aquest projecte pretén identificar, descriure i interpretar aquestes dinàmiques de continuïtat i canvi per mitjà d’un exercici de comparació entre dos territoris connectats però al mateix temps ambientalment contrastats com són, per un costat, les costes cantàbriques i, de l’altre, el nord del mediterrani ibèric.

Frase Negra