EQUIPO

Ramon Alemany Güell

Doctorant en Arquitectura per la Universitat de Navarra. Arquitecte per la Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (2016) de la mateixa universitat, amb Especialització en Restauració i Rehabilitació de l’Arquitectura (2016) i Diploma en Estudis Curatorials (2016) per la Facultat d’Humanitats i el Museu de la mateixa institució. Actualment forma part del grup d’investigació internacional Architectural Research Team: Theory & History, amb base en aquesta mateixa escola.

Entre el 2019 i el 2020 realitzà una estància d’investigació a la National Art Library de Londres, dins el Museu Victoria & Albert. Ha publicat varis articles i presentacions en congressos sobre teoria del disseny i historiografia, i ha col·laborat en la investigació de varis professors de la Universitat de Navarra, entre la que cal destacar la recreació històrica d’emblemes espanyols del Siglo de Oro exposats en dues ocasions i publicats dins les investigacions del professor Dr. José Javier Azanza López. També ha participat en la traducció a l’anglès del llibre Gombrich: Una Teoría del Arte (Joaquín Lorda, EIUNSA, 1991), pendent de publicació.

A més ha treballat en varis departaments del Museu d’Art de la Universitat de Navarra (2015-2019) i durant molts anys va ser alumne intern del Departament de Teoria i Historia de l’Escola d’Arquitectura (2011-2016). Ha impartit juntament amb la professora Dr. María Angélica Martínez Rodríguez el curs d’estiu Dibujando Arquitectura por España (2017, 2018, 2019), curs internacional destinat a alumnes d’arquitectura, de tres setmanes de duració.

Els seus interessos abasten la teoria de la arquitectura, la història del disseny en general i la intervenció en el patrimoni construït.

Frase Negra