NEWS

BACK
el-curs-bojos-per-larqueologia-visita-empries
19.11.2014 - WORKSHOPS

El curs Bojos per l’Arqueologia visita Empúries

Els alumnes del curs Bojos per l’Arqueologia van matinar i es van desplaçar des de diferents punts de Catalunya per visitar l’excepcional jaciment d’Empúries. El jaciment està gestionat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i dirigit per Marta Santos.

En aquesta ocasió la jornada es centrà en la imatge com a temàtica dins de l’àmbit arqueològic. La sessió la va dirigir Joaquim Tremoleda, arqueòleg i conservador Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries. El Dr. Tremoleda va subratllar la excepcionalitat d’Empúries com a únic assentament grec conservat a la península ibèrica així com la seva significació estratègica.

El recorregut es va iniciar davant les sòlides muralles gregues de l’assentament i el grup del curs va poder conèixer de primera mà les principals característiques  de l’enclavament grec. Tot seguit, la visita es desplaçà a l’espai on s’ha posat al descobert la fase romana de l’assentament amb presència de cases amb mosaics, termes o el magnífic Fòrum.

A continuació, Joaquim Tremoleda va seleccionar quatre peces del museu d’Empúries amb l’objectiu d’analitzar la importància de la imatge tant el món grec com en el romà.

La visita a Empúries va despertar molt d’interès entre el grup del Bojos per l’Arqueologia i en alguns casos, com el de l’alumne Toni Corrales, va servir de font d’informació per al seu Treball de Recerca vinculat al món de la gastronomia a la prehistòria i l’antiguitat i on va aprofitar per consultra a Joaquim Tremoleda o fer una entrevista a Antoni Rojas, de l'ICRPC.

L'ICRPC, dirigit per Joaquim Nadal, tancarà el curs amb dues sessions vinculades a l'arqueologia subaqüatica i el turisme.

El curs Bojos per l’Arqueologia forma part de la proposta formativa Bojos per la ciència 2014 que impulsa la Fundació Catalunya-La Pedrera. L’organitzen l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC).

Frase Negra