Compartir

Seminari Espais de sociabilitats ateneístiques com a patrimoni material i immaterial

 

Seminaris de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

 

Espais de sociabilitats ateneístiques com a patrimoni material i immaterial

#ateneus

Girona, 27 d’octubre de 2017

 Sala Rafael Masó. Edifici de la Pia Almoina (Pl. Catedral, 8 17004– Girona)

 

Arriba la tardor i des de l’ICRPC proposem una nova edició dels Seminaris de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural. Novament, identifiquem àmbits de debat i reflexió des de la consideració del Patrimoni Cultural com a un concepte integral.

En aquesta ocasió proposem un seminari coorganitzat amb el grup de recerca ISOCAC, adscrit al Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili (URV)

El projecte de recerca sobre sociabilitats contemporànies a Catalunya, dut a terme per bona part dels integrants del grup ISOCAC, i les línies de l’ICRPC sobre usos del patrimoni cultural i processos de patrimonialització suposa el punt de partida per obrir un debat entorn la realitat ateneística.

 

 

Objectius:

Promoure la reflexió al voltant de la realitat ateneística a la Catalunya-Principat i la seva aportació al patrimoni cultural material i immaterial.

Visualitzar els valors dels ateneus com a espais de cohesió i integració social; d’acollida a la diversitat poblacional; de relacions humanes compartides i d’intercanvi d’experiències per a l’enriquiment personal.

Posar en valor l'activitat i memòria històrica dels ateneus com una autèntica escola de democràcia i participació intergeneracional, entre les persones que l’integren i el seu barri, municipi i país: no actuen aïllats a la realitat del seu entorn i obren les portes a xarxes de suport mutu. Es construeixen com a referents comunitaris alternatius a l’alineació urbana o rural. Han estat, i són, espais de formació per a totes les classes i generen pensament crític i avantguarda.

 

Coordinadors científics:

Prof. Dra. Montserrat Duch i Plana (Catedràtica d'Història Contemporània. Grup de Recerca Consolidat ISOCAC-Universitat Rovira i Virgili)

Prof. Dr. Joaquim Nadal i Farreras (Catedràtic d'Història Contemporània. Institut Català de recerca en Patrimoni Cultural-Universitat de Girona).

 

ACTIVITAT GRATUITA. INSCRIPCIÓ OBLIGATÒRIA. PLACES LIMITADES PER ORDRE D'INSCRIPCIÓ

 

ELS ASSISTENTS REBRAN UN CERTIFICAT D'ASSISTÈNCIA

Proyectos relacionados