SEMINARIS

TORNAR
Jornada ”Coneixent els públics virtuals dels museus” #2jornadaOPPCC

Inscripció al Seminari

Ompli el següent formulari per inscriure's al seminari







Acceptació de la Llei de Protecció de Dades*

D’acord amb el que disposa el Reglament General de Protecció de Dades (Reglament UE) 2016/679, l'informem que les seves dades personals són incorporades en fitxers titularitat de Fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni i Cultura amb la finalitat de poder atendre adequadament les seves peticions d'informació i elaborar els pressupostos que puguin sol·licitar-nos. Per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició que contempla la Llei pot dirigir-se mitjançant carta a Edifici Pia Almoina, Plaça de la catedral, 8, 17004 Girona, Ref. Protecció de dades o bé enviar un correu a comunicacio@icrpc.cat.

SEMINARIS

Jornada ”Coneixent els públics virtuals dels museus” #2jornadaOPPCC

PLACES EXHAURIDES! LES NOVES INSCRIPCIONS A PARTIR DE LES 13:00h DE DIVENDRES 15 DE SETEMBRE PASSEN A LLISTA D'ESPERA

 

En la societat digital actual, les noves tecnologies han deixat de ser noves. Vivim la 4a Revolució industrial basada en la transformació digital que ha alterat dràsticament la vida de les persones.

 

Aquesta transformació digital ha generat el món hiperconnectat en el que vivim, a partir de la integració d’internet i, sobretot, dels dispositius mòbils al nostre dia a dia. Aquest escenari ha canviat la manera en que ens comuniquen i interactuem, introduint amb força el món virtual a les nostres vides.

 

Ja fa anys que els museus s’enfronten a aquest repte: el món ha deixat de tenir límits. Així ho veia Sir Nicholas Serota, qui va ser director de la Tate Gallery, el 2009:

El futur dels museus pot estar radicat en els edificis que ocupen però s’adreçaran a públics d’arreu el món – un lloc on persones de tot el món conversaran. Les institucions que assumeixin aquesta idea més ràpidament i la facin arribar més lluny seran les que tinguin més autoritat en el futur. Sir Nicholas Serota, The Museum of the 21st Century, London School of Economics, 7 juliol 2009.

 

En els últims anys, són molts els museus que han assumit aquest repte i desenvolupen estratègies per obrir-se al públic global, que constitueixen els visitants virtuals.

 

Així, l’Observatori dels Públics del Patrimoni Cultural de Catalunya, en la seva vocació de suport als museus i altres equipaments patrimonials del país en el coneixement dels seus visitants i usuaris per crear, mantenir i desenvolupar noves audiències i millorar l’ús social del patrimoni cultural, dedica la seva segona Jornada anual al coneixement dels visitants virtuals dels museus.

 

L’objectiu de la Jornada és doble. D’una banda, donar a conèixer el potencial de les eines de comunicació digital (web i xarxes socials) per conèixer millor els públics dels museus i altres equipaments patrimonials: visitants reals, visitants virtuals i públic potencial. D’altra banda, aportar eines a aquells professionals de museus per millorar la seva comunicació i avaluació de la comunicació online.

    DESCARREGABLES

  • Programa  

Frase Negra