PROJECTS

BACK
Comissariat de l’Any Isabel Jolis (1682-1770)
SCIENTIFIC COMMUNICATION

Comissariat de l’Any Isabel Jolis (1682-1770)

 

Isabel Jolis i Oliver va ser una impressora i gravadora catalana que va desenvolupar la seva tasca al llarg del segle XVIII, en una època en la qual algunes dones com ella començaren a tenir una presència creixent en l’àmbit de la cultura.

 

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Biblioteca de Catalunya, ha impulsat la commemoració de l’Any Isabel Jolis (1682-1770) amb motiu dels 250 anys de la seva mort.

 

Comissariat

 

Immaculada Socias Batet ha estat professora i investigadora del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, essent actualment Profesora Emèrita d’aquesta institució. La seva tesi doctoral va versar sobre Els Abadal. Un llinatge de gravadors. El fons de la Biblioteca de Catalunya, (1990). Ha dirigit diversos Projectes de Recerca, així com tesis doctorals. Ha escrit nombrosos llibres i ha publicat articles en prestigioses revistes internacionals sobre el món de les estampes antigues i del col·leccionisme d’art. Durant diversos anys ha estat Visiting Professor a l’Institute of Fine Art de la New York University. És membre de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i actualment la seva recerca està centrada en la història del col·leccionisme d’art.

 

Més informació:

https://cultura.gencat.cat/ca/temes/commemoracions/2020/anyisabeljolis/inici/

 

Isabel Jolis: impressora i gravadora al carrer Cotoners

https://www.nuvol.com/llibres/assaig/isabel-jolis-impressora-i-gravadora-al-carrer-cotoners-119360

Frase Negra