WORKSHOPS

BACK
Seminar. Art in danger. Heritage and Safeguard in the Spanish Civil War.
WORKSHOPS

Seminar. Art in danger. Heritage and Safeguard in the Spanish Civil War.

Dijous 14 d'octubre de 2021, amb motiu de l’exposició El Museu en perill! Salvaguarda i endreça de l’art català durant la Guerra Civil, dedicada a les itineràncies de l’art a Catalunya entre 1936 i 1939, el Museu Nacional organitza una jornada acadèmica en línia al voltant de l’eix de la protecció i el salvament del patrimoni comptant amb la presència de destacats investigadors i especialistes en la matèria en l'àmbit estatal.

 

PROGRAMA

10 - 10.05 h. Benvinguda de Pepe Serra, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

 

10.05 - 10.20 h. El patrimoni en temps de guerra. Itinerància i diàspora. Introducció del Dr. Joaquim Nadal, director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

 

10.20 - 10.45 h. El Servicio de Defensa del Patrimonio Artístico franquista y su política de entrega de obras en la posguerra a càrrec del Dr. Arturo Colorado, Catedràtic Emèrit d’Art, Patrimoni i Comunicació a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universidad Complutense de Madrid.

 

10.45 - 11.10 h. Els estudis sobre la protecció del patrimoni històric i arqueològic durant la Guerra Civil. Un balanç de recerca (2011-2021), a càrrec del Dr. Francisco Gracia, catedràtic de Prehistòria a la Universitat de Barcelona i de la Dra. Glòria Munilla, professora d’Estudis d’Arts i Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya.

 

11.10 - 11.35 h. Políticas para la salvaguarda del patrimonio en la España en guerra (1936-1939), a càrrec de Dra. Rebeca Saavedra, professora d’Història Contemporània de la Universidad de Cantabria.  

 

11.35 - 12 h. Tancament a càrrec del Dr. Joaquim Nadal i torn de preguntes.

 

 

Més informació:

https://www.museunacional.cat/ca/activitats/lart-en-perill-patrimoni-i-salvaguarda-en-la-guerra-civil-espanyola

Jornada. L'art en perill. Patrimoni i Salvaguarda en la guerra civil espanyola.

seminaris/jornada_artperill_2.jpg

Frase Negra