10.03.2021
Conferència en el marc del Màster en Patrimoni de la Universitat de Girona
Password: 742165
The Promise and Challenge of Digital Tools for Cultural Heritage.
Prof. Holly Rushmeier (Yale University)
The development of computational tools for documenting and analyzing cultural heritage objects has been a very active area for over 30 years. While much work is directed at documentation, arguably the greatest value that computational tools bring is in analysis and new understanding. I will present a taxonomy of analysis results from projects from around the world. I will also review projects conducted at Yale. Finally, I will present a vision for the future for storing, accessing and sharing cultural heritage data in a sustainable manner.
Biografia Professora Holly Rushmeier
Holly Rushmeier és professora del Department of Computer Science (Yale University). El seu interès en recerca inclou la captura de formes i aparena, aplicacions de percepció en gràfics per ordinador, mod-elatge de l’aparença del material i desenvolupament d’eines computacionals per al patrimoni cultural. Holly Rushmeier va obtenir el seu doctorat a la Cornell University (1988). Ha treballat en diverses empreses i institucions com Boeing i el National Institute of Standards and Technology. Des de 1996 fins a principis de 2004, Rushmeier va ser investigadora a l’IBM T.J. Watson Research Center on va treballar, entre d’altres, en un projecte per crear un model digital de la Pietat de Florència de Michelangelo.
Rushmeier ha estat editora en cap (EeC) d’ACM Transactions on Graphics i co- EeC del Computer Graphics Forum (2010-2014). També ha estat membre dels consells editorials de les revistes més rellevants i chair/co-chair dels IPC de les més pretigioses conferències de l’àmbit.
Rushmeier ha rebut diversos reconeixements entre els quals ACM Distinguished Engineer, ACM SIG- GRAPH Computer Graphics Achievement Award, Fellow Member de l’ACM i Fellow Member de la Eurographics Association.
Amb la col·laboració del Campus en Patrimoni de la Universitat de Girona, l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) i el Departament d'Informàtica, Matemàtica aplicada i Estadística (UdG).
Més informació en el document descarregable