Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/icrpc.cat/httpdocs/lib/carrega.php on line 189
ICRPC :: Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

TEAM

Jordi Montlló Bolart

Doctor en Antropologia social per la Universitat de Barcelona (2017) amb la Tesi “La Fira de Santa Llúcia de Barcelona: la primera fira de pessebres documentada (1786-2012)”. Màster en "Museologia i Gestió del Patrimoni Etnològic i Cultural" per la Universitat de Barcelona.

 

Treballa des de l’any 2002 en la realització de Mapes de Patrimoni Cultural i Natural per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

 

Ha col·laborat amb diferents museus com a consultor, participant en la realització d’inventaris, exposicions, continguts i realització de projectes. És membre del consell de redacció de la revista de museologia Mnemosine. Ha comissariat diverses exposicions. En el 58è Salon International de santonniers d’Arles (La Provence) li fou concedida la Medalla d’honor de la ciutat per l’exposició “Provence et Catalogne”.

 

Autor de diverses monografies, articles i comunicacions en el camp del patrimoni cultural, l’arqueologia, l’antropologia i la museologia. Destaquem Les nostres figures de pessebre. Una mirada al pessebrisme de Catalunya (2010);  Els camins del pessebre: Can Gallemí 1971 – Sant Mateu 2014 (2014); Bartomeu Marcé i Reixach, el darrer escultor romàntic del pessebrisme a Catalunya (2015) o Nadal a cel obert. Les fires de pessebres a Barcelona (2016). 

 

Responsable de l’edició de: La Guerra de Successió i les seves conseqüències: el segle XVIII al Maresme. VII Trobada d’entitats de recerca local i comarcal del Maresme (2013); El patrimoni arquitectònic i arqueològic, 2s. Jornades de Patrimoni Cultural i Societat (1999); i  Sols compto les hores lluminoses. Els rellotges de sol de Cabrils (2018).

 

Membre fundador i president del col·lectiu de recerca i difusió del pessebrisme El Bou i la Mula. Col·labora amb l’Institut d’Estudis Penedesencs en la realització de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de la vegueria del Penedès. Ha obtingut diverses beques de recerca de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme i de l’Institut Ramon Muntaner.

Frase Negra