Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/icrpc.cat/httpdocs/lib/carrega.php on line 189
ICRPC :: Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

TEAM

Ramon Alemany Güell

Doctorant en Arquitectura per la Universitat de Navarra. Arquitecte per la Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (2016) de la mateixa universitat, amb Especialització en Restauració i Rehabilitació de l’Arquitectura (2016) i Diploma en Estudis Curatorials (2016) per la Facultat d’Humanitats i el Museu de la mateixa institució. Actualment forma part del grup d’investigació internacional Architectural Research Team: Theory & History, amb base en aquesta mateixa escola.

Entre el 2019 i el 2020 realitzà una estància d’investigació a la National Art Library de Londres, dins el Museu Victoria & Albert. Ha publicat varis articles i presentacions en congressos sobre teoria del disseny i historiografia, i ha col·laborat en la investigació de varis professors de la Universitat de Navarra, entre la que cal destacar la recreació històrica d’emblemes espanyols del Siglo de Oro exposats en dues ocasions i publicats dins les investigacions del professor Dr. José Javier Azanza López. També ha participat en la traducció a l’anglès del llibre Gombrich: Una Teoría del Arte (Joaquín Lorda, EIUNSA, 1991), pendent de publicació.

A més ha treballat en varis departaments del Museu d’Art de la Universitat de Navarra (2015-2019) i durant molts anys va ser alumne intern del Departament de Teoria i Historia de l’Escola d’Arquitectura (2011-2016). Ha impartit juntament amb la professora Dr. María Angélica Martínez Rodríguez el curs d’estiu Dibujando Arquitectura por España (2017, 2018, 2019), curs internacional destinat a alumnes d’arquitectura, de tres setmanes de duració.

Els seus interessos abasten la teoria de la arquitectura, la història del disseny en general i la intervenció en el patrimoni construït.

Frase Negra