TEAM

Saida Palou Rubio

Saida Palou Rubio és Doctora en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona, amb la tesi doctoral Barcelona, destinació turística. Promoció pública, turismes, imatges i ciutat (1888-2010), que ha merescut el Premi Ciutat de Barcelona d’Història Agustí Duran i Sanpere l’any 2011.

 

És autora de recerques, publicacions i ponències en el camp de l’Antropologia, la història del turisme i els usos turístics del patrimoni cultural i la memòria històrica. Ha treballat especialment sobre el cas Barcelona. Entre les seves aportacions cal destacar la coordinació de les Jornades Destinació BCN. Història del turisme a la ciutat organitzades per l’Arxiu Històric Ciutat de Barcelona (2014) i l’edició del llibre de les actes publicat per Efadós l’any 2016. També cal destacar la co-coordinació dels números “Tourism and the Place of Memory” (International Journal of Tourism Anthropology 2016) i “Diàlegs d’Antropologia i Turisme. Etnografies i debats contemporanis” (Quaderns de l’Institut Català d’Antropologia 2016).

 

És membre vocal de la Junta Directiva i del Consell de Redacció de les publicacions de l’Institut Català d’Antropologia i també és membre del Comitè Editorial de la Revista d’Etnologia de Catalunya.

 

Des de l’any 2010 és professora associada a la Universitat de Girona. Entre els anys 2014 i 2018 ha treballat com a tècnica del Campus de Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona. Entre els anys 2013-2014 ha estat investigadora post-doctoral del Campus d’Excel·lència Internacional euromediterrani del Turisme i l’Aigua de la UdG.

 

Ha treballat com a tècnica a l’Oficina del Pla Estratègic de Turisme de la Ciutat de Barcelona durant el bienni 2008–2010. Actualment continua participant en el treball i debat del turisme a Barcelona en el marc del Pla Estratègic 2020 promogut per l’Ajuntament de Barcelona.

 

PAGINA PERSONAL DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA

 

  NO INDEXED ARTICLES  

  DOCUMENTS CIENTÍFICO-TÈCNICS  

  ARTICLES A CATÀLEGS I BUTLLETINS  

  ACADEMIC DOCUMENTS  

  DOCUMENTS CIENTÍFICO-TÈCNICS  

  PEER REVIEWED ARTICLES  

  RESEÑAS  

  PUBLICACIONS RESULTANTS DE CONGRESSOS (AMB AVALUACIÓ EXTERNA)  

  EDITORIALS, PRÒLEGS I PRESENTACIONS DE LLIBRES I REVISTES  

  BOOK CHAPTERS  

  BOOKS  

Frase Negra